torsdag 31. januar 2008

nye bilder

Obs har oppdatert innlegget uniformert og opptatt i menigheten med bilder som faktisk kan sees ;)

Det shitty badet vi hadde....

Hmmm her skjedde det noen rart med bidlet da jeg skulle resize det. Dere faar forestille dere resten ;)
Dette var det sykt ekle badet vi hadde. Dagen etter flyttet vi til et litt bedre rom. Det hadde en liten balkong, ligger i andre etg og har bare bittesmaa hull i vegene som folk foer oss har proevd aa tette med tape. Sjarmerende... Men i morgen flytter vi til et mye bedre og mere lovely sted. Da skal vi for 51 kr mer om natten faa oss en nydelig liten bungalow med moderne og rent bad. Rene haandkler hver dag, utsikt til havet, en stor og fin balkong og ingen huller i veggene. Fremdeles kald dusj og vifte, men saa fint saa fint!! Skal selvsagt ta bilder og legge ut. Og stdete koster oss den nette sum av 170 kr natten. (for bungalowen, ikke pro pers) Og da er det inkludert frokost. Lykke! Gleder meg!
Men naa maa vi legge oss, maa tidlig opp for aa flytte, klatre og bade....
Klem til alle hjemme fra oss! (Vi leser i nettavisene om snoestormer og drittvaer og klarer ikke forestille oss det her vi sitter klokka tolv om natten og kjenner huden svi lett etter dagens strandtur og svetter i flipflopsene .

Fin strand....


Erik staar og ser paa noen som klatrer paa stranden, mens jeg bader rett nedenfor. Paa nyyydelig hvit sandstrand.

Livet paa Railey


Middag paa lokal liten thaisjappe. Aurora med liten Thai-kompis, Henrik, Karianne og Aasa

Aurora og kompisen deler en shake

Aurora, Karianne, Henrik

Paa Stone Bar, en bar ved foten av et av de sinnsykt mange craggene (Klatrefelt) her. Veggen var selvsagt opplyst paa nattestid. Nesten litt oppe i jungelen. Nyydelig aa sitte der og nyte en drink i putebaren :) Vi gikk glipp av Snakeshow, Thaiboksing og fireshow med det lokale Railey team som vi selvsagt forestiller oss at er ugudelig dyktige paa fireshow. Men paa vei inn i jungelen til "Jungle Grass Bar" saa ble vi overumplet av dette fantastiske stedet, og matte bare bli der. Amerikanerne ved bordet ved siden av fikk ny lekekamerat og tilbrakte kvelden/natten paa bar med aa leke klossespill med Aurora. He he. Toeff liten dame som vet at hun skal ha cocktail (favoritt coctailen er eplejuice da) for aa vaere a real lady.

Aasa paa Stone Bar med en Coco Loco drink

Strand............

...og mer strandliv.....

Like etter solnedgang paa stranden


Badenymfen Aurora 2 1/2 (hun ville ikke ut av vannet etter en lang dag som fisk. Ikke en gang naar sjoen skulle stenge ;) Spraak cv etter 2 mnd paa reis i soer-oest Asia for Aurora 2 1/2: Norsk -saa godt som flytende dog ikke avansert Engelsk: en del Thai: noen ord Tullefransk: veldig mye. Alt faktisk! Ellers spaar vi henne en fremtid som international undercoveragent. Nytt navn for hvert nye menneske hun traff tilsier det liksom.

Aurora, Karianne og Henrik

Strandliv....





Foto: Erik/Åsa

Party on the beach....


Erik happy med Chang beer

Et noe animert utrykk paa oss begge... Lang kveld ute sammen med Henrik (Karianne og Aurora maatte hjem og legge seg etterhvert) (Og tilslutt maatte jo vi ogsaa det, vi er jo paa treningsleir ;)

Erik og Henrik paa Disco

Railey West. Noen minutter aa gaa fra rommet vaart.

Endelig litt beachlife

Saa kom vi endelig frem. Vi kastet oss som tidligere fortalt over foerste og verste sted.... Utrolig gode shaker og Lassie's (Indiske milkshakes som er blitt Erik sitt substitutt for melk, melkeavhengig som han er) men maten der er crap. Vi har derimot funnet en hel masse andre bra restauranter paa Railey, og har spist store mengder thai mat i alle fasonger og varianter, og er blitt godt vant til det sterke saa naa hjender det at vi lesser paa med ekstra chilli for aa spice opp maten.
Foerste dagen paa klatrefeltet ble vi tilfeldigvis kjent med den supre lille familien bestaaende av Henrik, Karianne og Aurora 2 1/2. Inntil de dro videre i dag koste vi oss masse sammen med de.

Erik med Lassi

Aasa med det daarligste maaltidet vi har spist her saa langt. Ya-Ya's mat er no-no!!

Erik klatrer og setter topptau paa sin foerste thailandske klatrerute. Etter det har vi klatret hver dag. Det er nesten helt sant... Aasa var ikke klar over at det var treningsleien til Erik hun dro paa, saa inntil sjokket har lagt seg klatrer Aasa bare akkurat passelig mye, og ikke HVER dag ;)

Erik paa bar.

Ute og fester med Henrik. Legg merke til konsertplakaten bak oss. He he.

Paa vei til Railey

Endelig har vi kommet oss inn paa en internettsjappe og har med oss bilder :) Vi har hatt saa travle dager, vi har ikke hatt tid til aa faa gjort det foer. Skal fortelle litt i korte drag innimellom bildene, men i dag blir det altsaa mest bilder da det tar ganske mye tid aa laste opp. Saa dermed ikke saa mye tid til skriblerier.



Aasa og baki der et sted mellom baren og taxien ser man saa vidt rompen paa elefanten som kom vandrende forbi oss i en bakgate i Bangkok...

Erik utenfor reisebyraaet der vi kjoepte billett til Railey beach. (Vaar 18 timers tur kostet oss under 100 kroner.)

Oss paa bussen paa vei til Railey Beach

Ankost i Krabi. Vi venter paa aa bli fraktet til baaten som skal kjoere oss ut til stranden. Med all baggasjen vaar.

Oss i baaten. Klare for strand!

Fortsettelse foelger

Beklager baklager, saa late dager og saa lite planlagt og likevel saa lite tid til saant som internett og blogg...
Vi har det fantastisk! Klatrer, soler oss, bader, spiser, sover, spiser, soler oss, bader, spiser, klatrer, spiser.... Vi har funnet paradiset! Og paradisstranden!
Naa maa jeg dra for aa bade, saa skal vi ta masse bilder i dag og jeg kan nesten kors paa halsen love aa komme tilbake med mer i kveld. Sorry at jeg har vaert saa lazy de siste dagene.
Men det er bare fordi vi har hatt det saa travelt med aa kose oss. Alt vel her ;)
Stor klem til alle som venter spent paa nyheter fra oss.

søndag 27. januar 2008

The worst toilet in Scotland

I dag har vi ankommet Railay Beach utenfor Krabi som ligger paa Vestkysten. Vi var dritslitne etter nye 18 timer med reise da vi endelig kunne loefte (de altfor tunge) sekkene vaare av baaten her i dag og trakke ned i den varme sjoen og sanden. LYKKE!
Tastaturet her er helt paa tryne. Sikkert et resultat av utendoers internettcafe paa stranden. Ha ha hallo.... Sand og computere... Verdens beste kombinasjon? Neppe.
Derfor orker jeg ikke skrive saa mye i dag. Alt maa nemlig skrives paa nytt hele tiden feil som oppstaar naar trege taster ikke foelger med fingrene mine. ARgh!
Uansett: tilbake til ankomst. Vi orket ikke gaa langt og tok foerste og beste bungalow som viste seg aa sikkert vaere foerste og verste? Badet er sikkert ikke vasket etter tsunamien. De flisene som en gang var hvite er naa gule. Skal sette inn bilder i morgen. Men det er en seng og sove i og tak over hodet (saa vidt det er) Litt nervoes for om slanger eller elefanter eller andre krypdyr skal komme inn hullene i veggene der i natt. Men heldigvis saa har vi ialle fall myggnett. Og vifte. Saa det gaar nok bra.
UTROLIG dyr oey dette (Ikke i forhold til Norge men i forhold til Thailand... ALT er dyrt. Internett ogsaa. Vi satser paa en uke med klatring naa. Og saa flytter vi til Ton Sai som er billig stranden litt utenfor. Ikke saa fin strand kanskje men visstnok god stemning, masse klatrere og good vibes i foelge bibelen vaar.
Naa skal jegha meg en banana pancake. (Har nettop fortaert en "Paradise Punch" paa stranden. I sjoebrisen.) Naa er det nok av dette tastaturet her!

fredag 25. januar 2008

Se -en elefant! (Men den er ikke rosa)

Erik har sett en elefant! Det er helt sant! Midt i gaten..... Den spankulerte forbi baren vi satt i. Jeg hadde lovet han at det ville skje i Bangkok. Så nå er han happy og kan dra herfra i morgen. Bilde av elefantrompen kommer senere. (Meget dårlig bilde.) (De løper fort forbi når man ikke vil betale for å mate de.)

En route Krabi

Takk for kommentarer, morsomt å se at noen følger med på turen vår.
I morgen skal vi på weekend marked og på kvelden drar vi med buss til Krabi for å komme ned til strand, palmer, sol og sommer! Og klatring...
Så da spørs det om det blir noe innlegg her før vi er setlet der nede om noen dager.

Uniformert og opptatt i menigheten

Vi syns vi burde slå til med en gang og bare kjøre på med backpackeruniform. Så nå har Erik gått til innkjøp av Fishermanspants og "Tiger Beer" t-skjorte... et must på tur i Thailand. Åsa har ordnet seg med haremsbukser og munkeveske. Vi har bibelen med (Lonely Planet) og sekken er vårt tempel, så med uniformen og assesoarene iorden kjenner vi nå at vi har trått inn i menigheten med stor verdighet. Nå er vi klare for resten av eventyret.


Her med både bibel og tempel

Erik i Fishermans pants, Tiger-Beer T-skjorte, Flip flops og med bibelen i hånd

Åsa sine nyinnkjøpte haremsbukser og munkeveske

Lunch på gaten

Nå som vi hr begynt å komme litt inn i det med pengene her så valgte vi i dag å spise billig mat fra bod på gaten. Den er minst like god, om ikke kanskje bedre enn en som serveres inne på restauranten rett over gaten ;)


Kokken vår lager mat til oss

Erik venter spent på mat

Stekt ris med kylling. Nam nam...

På fancy restaurant ;)

Backpackerlykke

I dag måtte vi flytte fordi Buddy Lodge som vi bodde på var fullbooket i natt. Vi syns det var litt stress å gå ut og finne et nytt sted (selv om de ligger som perler på en snor nedover gatene her.) Men det endte opp med å bli en veldig bra ting. Vi fant et sted som vi er veldig fornøyde med. Kanskje ikke fullt så fint, koselig og "boutique" eller colonial-style som Buddy Lodge. Ikke fullt så gullende rent heller, her er nemlig spindelved i taket, mens på BL såg vi at de faktisk håndskrubbet alle listene langs gulvet, så der var det RENT for å være Bangkok. Er tross alt ikke så lett å holde husene rene i en stor by som dette hvor nesten all matlaging skjer på kull, og byen er full av motorkjøretøy på bensing. Huff.... Frode sier man må vaske huset tre ganger om dagen for å holde det skikkelig rent. Og dusje like ofte...
Men vi endte altså opp med å bli utrolig fornøyde. Ikke bare betaler vi en 5te del av prisen på Buddy, men vi har VARM DUSJ!! Etter to dager med kaldt vann i dusjen (ja man hakker faktisk litt tenner på tross av de 32 varmegradene her. Air Con inne gjør at kald dusj er ganske KALDT) Så det var med stor glede vi oppdaget den gassdrevne dusjen. 


HURRA en gassdreven dusj!

Eller er den elektrisk...? I alle fall gir den oss varmt vann, o' lykke!

Utskten fra det nye rommet vårt

Mer utsikt...

Burde kanskje bli litt nervøs av denne lappen på rommet. Så vi hengte en ekstra hengelås på døren når vi gikk ut ;)

Photos: Åsa Nord

torsdag 24. januar 2008

Mere natteliv og nattlig "filosofi"

Dette innlegget skrev jeg egentlig for noen dager siden, men jeg fikk ikke lagt det ut da. Nå har jeg gjort det ferdig og lagt til bilder, så er kommer det, noen dager forsinket....
Sitter her paa nettcafeen som er aapen ut mot gaten og nyter nattevarmen. ja naa har vi vaert her to dager, litt deilig naar man begynner aa forstaa pengene og saant og ikke syns at alt er saa syyyyykt billig lenger. Ma nesten tenke paa en annen maate her nede. Ikke tenke om det er billig i forhold til Norge, men om det er billig eller dyrt for aa vaere Thailand lissom.
Jeg syns det er utrolig deilig aa vaere tilbake. Sist jeg var her var i 2002... det er LENGE SIDEN NAA!!! Sikkert mye som er endret siden da. utviklingen og ekspropieringen skjer saa fort her nede. Foerste gang jeg var her var i 2000 og bare paa de to aarene mellom der skjedde det utrolig mye. Men akkurat her paa Khao San Road foelse det ikke som om mye er endret nei.

Naa er klokken midt pa natten. Vi er ganske vaaken siden hjemme er det bare sa vidt blitt kveld. Saa her sitter vi midt i kaoset og mylderet med alle lydene og braaket og koser oss. Tenkte at vi skal filme litt i gaten en dag og proeve faa lagt ut en film for aa formidle stemningen til de av dere som ikke har vaert her foer. For dere andre er jeg sikker paa at dere ser det levende for dere :) Her er herlig CRAZY!!!!
Har shorts, singlet og flipflops paa og er VARM! Selv naa midt paa natten. Men enda er det ikke uutholdelig her. I Mars/April kommer den virkelige varmen og regnet begynner. Da kan vi nok vaere glade for regnjakkene vi har med oss i sekken.

I dag har vi vaert hjemme hos Frode. Har lagt fra oss fallskjermutstyret der saa vi slipper og dra paa det over alt. Vi har allerede uten det altfor mye med oss. 
Vi var ute og spiste der han bor. Typisk Thai omraade. Ikke saerlg mange turister. Sikkert saa godt som null. Men noen faa utlendinger som jobber som engelsklaerere. Stedet vi var paa hadde ca 10 mennesker der. Oss og en gjeng laerere. Men et Thailandsk oneman band som virkelig gav ALT. Som om det var konsert paa en diger stadion. He he. Han skal ha for innlevelse han fyren!

Okei, jeg kunne ha fortsatt og fortsatt i det uendelige akkurat naa. Men naa er dette allerede blitt altfor langt og altfor mye viss vass. God natt folkens! 


Erik på balkongen av rommet vårt på Budy Lodge, Khao San Road


Meg på balkongen i dagens outfit: Flip flop, shorts og singlet (samme som de andre dagene ;)

På internett cafe kl 24.00 med øl og god stemning ;)

Photos: Erik Syvertsen og Åsa Nord

Nye Telefonnumre

Vi har faatt oss thai-telefoner saa det gaar an aa faa tak i oss uten at det koster oss en formue :)

Erik: +66 (0)890337030

Aasa: +66 (0)890337851

Nattlige sysler i "Crazyhippistreet"

Maa nesten fortelle at det foerste forsoeket paa aa kjoepe grillspyd i gaar ikke var helt vellykket. Det er nemlig ikke egentlig lov aa selge noe paa gaten her. Likevel er det tjukt av boder med mat, smykker, kjoler, fishermans pants, sjal, saronger, mat, cder, dvder, mat igjen, mere saronger, mere fishermanspants og saa bortetter. Tett i tett. Jeg stod og skulle betale for spydet mitt som akkurat var ferdig grillet, hadde klar 20 Bath (ca 3 kroner) og DER bare slaas hele boden sammen i broekdelen av et sekund og grillmannen tar ut og loeper over gaten og ned et smug med baade vognen og spydet. Like raske har alle de andre vaert og plutselig er gaten rensket for salgsfolk. Dette hadde de tydeligvis gjort foer... Litt betuttet staar jeg igjen der paa gaten og undrer paa hva som skjer. Og saa ser jeg politiet som er paa vei nedover gaten med blinkende lys. Men like fort som de forsvant saa kom de ogsaa tilbake alle disse selgerene saa jeg fikk meg jo mat av en annen dame litt senere paa kvelden da som sagt.


Aasa kjoeper grillspyd i Kao San Road

Aasa og Erik i Kao San Road foerste kvelden

Photos: Erik Syvertsen

Ankomst Bangkok

Endelig! 19 timer etter at vi dro fra Landaas Tirsdag var vi fremme paa hotellrommet i gaar. Vi bor midt i Kao San Road i et herlig backpacker kaos. Her er varmt og deilig... Da vi gikk inn for landing i gaar registrerte vi 18 grader paa 5000 fot, og paa bakkenivaa var vi oppe i 31. Heldigvis er det ikke sol her i Bangkok i dag, og det var det heller ikke i gaar. (Eller kanskje ikke heldigvis, for det betyr vel helst at det er all smogen som gjoer at vi ikke ser sola....)

Erik sin foerste kommentar da vi kjoerte inn i Kao San Road i gaar var "Her var det hoey Hippiefaktor ja!!!!!!" He he...

I gaar fikk vi ikke gjort saa mye mer enn aa rusle litt rundt i gatene her og spise middag. Saa traff vi Frode som er Erik sin kompis fra gymnaset og som bor her nede. Det ble en lang kveld paa bar som tilslutt ble avsluttet med grillspyd og stekt maiskolbe fra en av de mange hundre bodene som selger mat nedover gaten her. Til sluttt kunne to blide og slitne blodferske backpackere stupe i seng paa det deilige hotellrommet vaart.

Skal soerge for aa faa tatt mange flere bilder av hippikulturen og gaten her og legge ut her.


Klesskapet mitt de neste 3 mnd og klatreutstyret som gjorde sekken himla tung! Men heldigvis slapp vi betale overvekt...



Erik studerer menyen og lurer paa hvilken avsindig spicy rett han skal velge ut fra de 200 ukjente rettene i menyen. Aasa var den minst toeffe av oss denne foerste dagen og gikk for stekt ris med kylling... Chicken! Erik derimot helte innpaa biff med sterk chillisaus.


Aasa ser forundret etter mister sjefs-hippi


Mister sjefs-hippi aka Mr Thailand

Erik og Frode paa bar

Photos: Erik Syvertsen og Aasa Nord