fredag 31. oktober 2008

Kinodag

Foto: Fra Filmweb La den Rette komme inn
I morgen er det den store kinodagen, og alle filmene er halv pris! Vi skal se den svenske filmen La den rette komme inn. Den har fått utrolig gode kritikker. Akkurat nå går det så mange filmer jeg kunne tenkt meg å se, men jeg skal på jobb i morgen også, så noe rotteres med mange filmer det tar vi ikke sjangsen på til tross for at det er billig. Jeg hadde hatt utrolig lyst til også å se deUSYNLIGE og ikke minst Vicky Cristina Barcelona! Men det blir forhåpentligvis senere.

Helg!

Foto: Åsa
I dag er det fredag, og nesten helg. Skoledagene våre er så korte at det nesten er litt flaut. Vi er ferdig allerede klokken to i dag vi! Men det er jo deilig det. Jeg må hjem og koke syltetøy av alle bærene vi har i fryseren fra i sommer. Må lage plass til andre ting. Er litt lei av å ha tjue isbokser med bringebær som fyller opp den lille fryseboksen. Deretter blir det fredagskos med hjemmelaget pizza. Nå må jeg løpe så jeg rekker skolen!

torsdag 30. oktober 2008

Ikke drit i vannet vårt!

For fire år siden drakk jeg noe vann jeg aldri burde fått i meg. Kjedelige greier. Jeg har reist jorden rundt og drukket vann fra springen. I løpet av en tre måneders rundreise i Afrika i 1998 var det kun i den lille Namibiske landsbyen Rundu, helt på grensen til Angola, at jeg ikke fyllte flasken opp med vann fra kranen. Der drakk ikke en gang de innfødte vannet fikk vi nemlig beskjed om. Selv om vi svømte over en krokodillebefengt elv og gikk helt ulovlig i land i et av verdens mest minebelagte land (Angola) så kom jeg hjem like hel, og uten en eneste tropesykdom.
Det var derimot vannet hjemme i Bergen som seks år senere skulle slå meg fullstendig ut. Nå er det gått fire år siden jeg gikk en hel høst med magetrøbbel. Fremdeles er jeg ikke helt frisk. I dag var jeg atter en gang hos nevrologen på Haukeland. Der fikk jeg nyheter som var litt sjokkerende. Litt gode. Og litt dårlige. Alt på en gang. Han har gitt meg diagnosen 50 % ME, noe som er ganske mye mer enn 20 % som han sa til meg sist jeg var der. Det var dårlige nyheter. Jeg har ikke tid til det. Den gode nyheten var han var hoppende glad, for han hadde fått brev fra departementet i dag. De får penger til et helt års forskning. Han ville ha meg med i gruppen av pasienter som skal forskes på. Det er flott! Da får jeg oppfølging. Endelig. Etter fire år. Jammen meg på tide! De sjokkerende nyhetene var at undersøkelser viser at så mye som 50 % av de som fikk påvist Giardiaparasitten i magen fremdeles sliter med trøtthetsproblemer/energisvikt. FEMTI PROSENT! Det er mange det! Likevel har ikke Bergen Kommune gitt en krone til forskningen... De kunne godt ha tatt litt ansvar for at de lot folk drite i drikkevannet slik at byens befolkning ble syke!!
Jeg har ikke tid til å være syk. Jeg går 100 % på skole i tillegg til at jeg jobber ved siden av for å få hjulene til å gå rundt økonomisk. Jeg har ikke lyst å gå glipp av noe. Skolen er alt for spennende! Så det får bare være. Prøver å ta litt hensyn til meg selv innimellom. Men ellers har jeg ingen planer om å legge meg ned hverken å dø eller å synes synd på meg selv. Livet skjer bare en gang. Jeg har ikke tid til å utsette det.
Nå er det snart helg. Ha en god en!

301008

Film: SF Norge (min tidligere arbeidsgiver)
Så er enda dag til i ferd med å gå forbi. Jeg har jobbet hele dagen. Men har også fått tid til litt annet. Har blogget, svart på et par skoleoppgaver, lest litt journalistikk og vært en tur på posten. Fikk pakke. Sjette filmen i Varg Veum serien kom hjem til meg i dag. Jeg skrev og spurte om de kunne sende meg den, siden jeg jobbet på de fire første. Jammen var de ikke så snill at den kom. Gleder meg til å se den. Vet nesten ingen ting om den for en gangs skyld. Alle de andre kunne jeg jo ut og inn. Hadde lest manuset ti ganger for hver film, dette har jeg ikke bladd i en gang. Herlig. Det er en ting man blir utrolig god til av å jobbe i kulturbransjen. Det er å sjarmere seg til å ting gratis.

I bring you: Dan Fägerquist

Om du befinner deg i Bergen i dag, kan du dra på Logen Bar kl 20:00 og høre denne svensken synge om blant annet sjukhuset og klippklatterskan. Dan Fägerquist spiller akkustiske låter på svensk. Det er viser av den russiske visesangeren og låskriveren Vladimir Vysotskij som er oversatt. Vysotskij var en legende i Russland lenge før han døde i 1980. Sangene symboliserer kamp for frihet og menneskeverd. Fägerquist synger bra og er et sjarmtroll på scenen i tillegg. Jeg såg han for første gang på Blitz for et par år siden, og har vært på et par konserter til etter det. Skikkelig likandes kar er han! Løp avgårde og skaff deg en god plass!

Ting og tang

PH5 designet av Poul Henningsen Foto: Lauritz.com
Hvis du bor i Oslo og eier noe gammelt noe som kanskje er verdifullt, så kan du ta turen til auksjonshuset Lauritz.com søndag 2/11 kl 12-16. De vurderer arvegodset/ vintage-/ retrogreiene dine helt gratis. Som om ikke det var nok kan du også gå på foredrag om orientalske tepper!
Ellers er Lauritz.com er genialt sted å kjøpe fine ting på auksjon. Men pass opp, det er lett å bli hekta! Å handle på auksjon er et kick. Plutselig sitter du der med et helt busslass som venter på å bli hentet i Danmark... Sofaer, stoler, lamper, bord og annet snacks. (Heldigvis har jeg vært så heldig å få masse utløp for dette på jobb. Mye møbler i Varg Veum filmene kom til oss fra Lauritz i Danmark.)
Hvis du går til innkjøp av noe, så må du passe godt på det. Ikke gjør som meg. Jeg kjøpte en superfin rød PH5-lampe (designet av Poul Henningsen) for et par år siden. Da den kom hjem til meg via posten skulle jeg vaske av den støvet. Dermed endte jeg opp med å batikkfarge den! Uæææ! Jeg hadde tydeligvis brukt et sterkt vaskemiddel som lakken ikke tålte... (Det var Ajax sin feil!) Dermed har den enda ikke blitt hengt opp i stuen slik som planen var. For nå må den lakkes om først. Og som vi vet: Ting Tar Tid!

Vær kul i kulden

Foto: Nina Ruud for Dagbladet
Føler det nærmest er en bloggers borgerplikt på en dag som denne å opplyse om at det er HOT med ull når det er kaldt! Det finnes u(ll)tallige alternativer, eksempelvis: Lekkert fra Vera & William, jentete og morsomt fra Kari Traa, sexy-sporty fra Devold, urbergensk fra Janus og tilogmed H&M har masse kule ullstrømpebukser. Ingen grunn til å fryse og se dum ut i vinter... Stay cool with wool!

Eg har no slikt å gjera

Jeg trenger helt seriøst å ordne opp i link-listen min! Særlig favoritter-listen... Får legge det til på "to-do-en-gang-i-tiden-hvis-man-skulle-få-litt-tid-til-overs-listen" min. Som forøvrig er lang som et vondt år. Dessuten må jeg lage en ny header. Det er på høy tid! Det er leeenge siden sommer og jordbærsesongen. Så nå vet dere det.

Little bit in love with winter


Gradestokken utenfor vinduet mitt viser en halv grad! Brrrr, hufse tufs! Men himmelen er strålende blå, bakken er tørr og solen skinner på Løvstakken. Ikke alle trærene har kledt seg naken for vinteren, noen av dem står fremdeles der og gnistrer i all sin rødorange høstprakt. For en lykke. I dag er det en nydelig verden der ute! Det må feires med litt mer Lykke Li. Trykk på bildet og hør Little Bit sammen med meg. Nå skal jeg kle meg i masse gode varme klær og dra på jobb. Ha en fin dag, det skal jeg!
(Syns forresten videoen til denne Lykke Li låten er utrolig artig.)

mandag 27. oktober 2008

Lend me your ear


Dette er dagens soundtrack. I dag skal jeg på jobb med min kjære far hele dagen, så dagens låt er en hyllest til ham. Dette er kanskje hans favorittlåt over alle låter. Den kommer i alle fall veldig høyt opp på listen, og den minner definnitivt meg om barndom, lukten av søndagskaffe og platespilleren som snurrer LP-platene til mamma og pappa. Siden min søster og jeg var så heldige at vi slapp å gå på søndagsskolen da vi var barn, fikk vi heller være hjemme og kose oss med lang søndagsfrokost og høre woodstock-musikk! Absolutt et fornuftig valg av våre kjære foreldre syns jeg. (En annen fin låt av samme mannen er denne.)

søndag 26. oktober 2008

Vellykket høstjakt

Nok et blinkskudd fra ansiktsjegeren. Nydelig dame! Klikk deg inn på bildet så det blir større, og sjekk den morsomme hårpynten. Prikken over i-en. I love!

Bli ny



Foto: Erik
De nye støvlettene jeg kjøpte i Stavanger forrige helg, og en kjole/topp som jeg byttet mot en kjempefin tunika jeg fikk i gave fra min kjære, kjære søster, men som desverre manglet en knapp. Siden de ikke hadde fler igjen av den la jeg til litt og fikk isteden denne som jeg har planer om å bruke på julebord og denslags fremover, og etter jeg er ferdig med den sesongen blir den en topp å bruke til jeans når man skal være halvpyntet. Genialt spør du meg!

Prøvekjøre



Foto: Åsa/Erik
I går var vi ute og prøvekjørte en helt ny Toyota Avensis. Drømmer litt om ny bil, og dette er en av favorittene. Den var absolutt ikke dum den altså! Jeg likte særlig vindusviskerene som skiftet hastighet helt av seg selv... Så lett er jeg å overbevise. Selv om jeg egentlig hadde litt lyst på T-forden vi fant i Ford-butikken etterpå. Med tregulv, frontvindu med lufteluke og sveiv til å starte den med. Åh, nydelig liten bil! Etter biltestingen var jeg sulten, og da vi var innom bystasjonen for å handle litt hadde de gratis prøvesmaking av rømmegrøt og spekekjøtt med saft til. Nam nam! Jeg tok flere porsjoner. Ellers regnet det hunder og katter i går, så jeg var forskriftsmessig kledd i støvler, regnkåpe og knall gul sydvest!

Forrige helg

Foto: Erik
Et bilde av meg fra forrige helg i Stavanger. Erik jobber en del der nede, og jobben hans leier en veldig fin leilighet som folk kan bo i når de er der. Den helgen ble Erik igjen i Stavanger fordi han var på kurs for å bli Material Kontrollør (MK). Det er et helt eget og veldig vanskelig kurs man må ta, etter først å ha gått i lære et helt år hos en annen MK, for å kunne pakke reservefallskjermer. Reserveskjermen skal tross alt redde livet til fallskjermhoppere som får problemer med hovedskjermen sin. (Hovedskjermen pakker vi selv.) Derfor er det veldig strenge regler for hvem og hvordan de skal pakkes. Jeg har testet en reserve Erik hadde pakket, og den åpnet seg helt perfekt og fløy helt nydelig etter at hovedskjermen min ikke ville samarbeide på det hoppet. Pulsen var veldig høy, men det er godt å vite at systemet vårt virker!
Mens Erik var på kurs koste jeg meg veldig med diger plass, utsikt over havnen i Stavanger og ikke minst badekar. Bang & Olufsen radioen på badet var heller ikke å forakte mens jeg lå i badekaret og leste journalistikk-pensum til jeg ble skrukkete. Jeg hadde også en hel formiddag sammen med min gode kompis Alain. Han var hjemme med febersykt barn, så jeg besøkte han i det store fine huset de driver og pusser opp. Vi spise lunch og drakk kaffe mens skravla gikk i timesvis.
Jeg glemte helt å ta bilder den helgen. Bare slappet av, leste litt, og koste meg max.

tirsdag 21. oktober 2008

Oppheng på Island

Foto: Ingibjörg Hanna
Islendinger altså. Hardt rammet av finanskrise og matmangel. Men de fester visstnok som om det ikke var noen morgendag og designer definitivt som guder... Se på disse kleshengerne! JA TAKK!! I tillegg har de verdens mest fantastiske navn på den øyen. Ingibjörg Hanna har designet ravnehengerne. Damen føyer seg inn i rekken av islendinger jeg digger.

Glemte nesten....




Foto: Erik/Åsa
Har glemt å fortelle en viktig ting: En dag hadde vi quiz på skolen. Gramatikk-quiz faktisk. Da viste det seg at jeg ikke hadde fullt så lekk hjerne som jeg trodde. Hurra! Jeg svarte en hel haug med rett. Ellers så har kommunen sagt ja til utvidelse av tomt. Så nå blir den vår. Oj, oj! Til slutt i kveld syns jeg du skal lese dette, og le litt.

Sitt på prinsen



Drømmer du om å sitte i favnen på en prins? HAY sin Prince Chair er ikke så verst stol til prins å være! Stolen ble designet av Louise Campbell i 2001 til en konkurranse om å lage en stol til kronprinsen av Danmark. Hun vant ikke konkurransen, men har hatt stor kommersiell suksess med den. Hun mottok i 2006 Elle Decoration Design Award for stolen og den er en del av den faste utstillingen på The Museum of Modern Art (MOMA) i New York. Nå har TIT design i Bergen tatt HAY møbler inn i sortimentet sitt. Hvis du ikke har råd til prinsestolen (som koster cirka femten tusen kroner) så kan du kanskje brette papir og klippe "snøstjerner". Mistenkelig likt syns du ikke? Mon tro hvor ideen til den stolen kom fra... Noen ganger er det som i Rema reklamen: Det enkle er ofte det beste, og kan føre til de mest geniale ideer!

Sweet as!

Herlig stil på denne svensken! Kanskje noen syns det er litt klovnete med tversoversløyfen, men jeg syns det er søtt og litt morsomt. Eventuelt kunne den vært byttet ut med et svart slips for et strammere uttrykk. Stockholm streetstyle hvor jeg fant bildet er en blogg det er verdt å kikke innom en gang i blant. Kan finne en del bra inspirasjon der. Både for menn og kvinner.

Theese boots are made for walking

Landet temmelig lykkelig på sofaen hjemme i går kveld etter Stavangerhelg. Herlig! Landingen på Flesland var ikke fullt så herlig, så det var godt å være trygt hjemme... Med i baggasjen hjem var de nye bootsene mine. De får meg til å glise. Høye hæler og meg er en dårlig kombinasjon og hører med til sjeldenhetene. Jeg må kunne gå langt, mye og veldig fort i alle sko. Helst må det være greit å løpe når jeg har dårlig tid også. Disse er stilig heels or no heels! Mer senere, du kan høre på denne mens du venter. One of theese days theese boots are gonna walk all over you. Ha en fin dag så lenge!

lørdag 18. oktober 2008

Litt av hvert

Noen som vet et bra, billig, sentralt og hyggelig/koselig hotell i København? Skal kanskje dit i Mars med verdens beste barndomsvenninner... Da må vi ha tak over hodet.
I går ble det Quiche Lorrain på meg. Det er omtrent som en pai. Veldig nam nam, og perfekt å ha stående i kjøleskapet noen dager og bruke til lunch eller kjapp middag. Den blir nesten bedre dagen etter nemlig. Når den har ¨fått satt seg litt liksom.
Jeg vil virkelig anbefale at man lager paideigen selv. Det er bare å smelle sammen mel, smør og vann og la det stå kaldt en time. Selve paien lager du på 10 minutter etter det! Voila. En rett som høres mye mer komplisert ut ennn den er. Og så godt da! Jeg hadde sopp, brokkoli og skine i, men det er uendelig med muligheter. Beklager, ikke noe bilde, kamera er ute på vift.
I dag skal jeg kjøre buss i mange timer, så nå gearer jeg opp med bøker og ipod og det som måtte trengs for å ha en fin tur. Ha en fin helg!

fredag 17. oktober 2008

Perfekt fredag



Foto: Åsa
Hvis du gjettet på at jeg er sulten så har du helt rett. Dessuten savner jeg kjæresten. Nå skal jeg gå på butikken og kjøpe noe digg mat, fyre i peisen og ha en fin fin fredag med litt rydding og fredagskos.

Oppskrift







Foto: Åsa

onsdag 15. oktober 2008

Havin' a ball


I dag hadde vi basketturnering på skolen. Noen i klassen spillte, vi andre var heiagjeng... Klokken ett var det hele over. Hjelp vi har harde dager altså! Nå skal jeg på en slags klassefest. (Som inkluderer landskamp, don't ask me.) Party! Pst, det nederste bildet ville absolutt ikke havne rett vei. Så da får det bare ligge der litt sånn på skeive...

mandag 13. oktober 2008

Breaking It Up

Til slutt en låt til. Ukens soundtrack tenker jeg vi sier. Vil ha en fin uke og være Lykke Li i regnet... På onsdag starter BIFF. Håper jeg får sjansen til å få med meg noen filmperler fremover da!

Fashion is a farse

Har du seks minutter til rådighet? Denne lille filmen er utrolig flott, men uendelig trist. Stemmen tilhører Edie Sedgwick som var Andy Warhols muse, og senere Bob Dylans elskerinne. Hun var frontfigur for Warhols hippe The Factory-kollektiv hvor sex, drugs og rock’n’roll var i fri flyt. Veien til topps var kort, men veien til bunnen mye kortere. Du kjenner garantert dette bildet av den nydelige damen som døde så altfor ung. Hvis du vil ha mer av henne kan du se filmen Factory Girl fra 2007, med Sienna Miller i rollen som Edie.

Outerspace

Dette får bli dagens soundtrack. Musikken gir litt følelse av sol, så vi kan glemme regnet utenfor. Det fineste med å bli voksen? At man kan spise sjokoladekake til frokost hvis man vil. Foreksempel. Dessuten kommer ikke alle bursdagsgavene på en dag lenger. De sprer seg mer utover året. På lørdag fikk Erik og meg en diger sjokoladekake med tusenvis av lys på (nesten). Det var bursdagsgave fra Helen og Jørgen. Sååå fint at man nesten dør litt. Derfor har også dagens frokost bestått av to brødskiver og et digert stykke kake.

Egentlig skulle jeg ha lagt inn et bilde av den fine kaken. Men kamera har paiet. Da jeg skulle laste ned bilder så sa det bare: Ingen bilder på minnekort. Minnekort skadet. Argh! Nei takke seg til gamledager og filmruller. Da var det i alle fall din egen feil om du hadde åpnet kameraet og fått lys på filmen med det resultat at den ble ødelagt....

Ta en tur...

innom denne siden. Fotografen Jan Ivar Vik tar nydelige bilder! Men ikke bare det, han lager herlige titler og bildetekster også. Husk norsk lov om opphavsrett. Bildene tilhører ham. Vi får ikke låne og stjele. Men å la seg inspirere til et rikt språk og gode hverdags-observasjoner, det blir nesten en plikt.

søndag 12. oktober 2008

Søndag søndag

I dag har jeg vært på skibaluba uten at det ble noe videre baluba av det. Utsolgt for de skiene jeg hadde sett meg ut... Deretter var jeg på et loppemarked uten å finne noe som helst fint. Men de hadde gode varme vafler, så Maria med mor og meg fant oss godt til rette i loppis-kafeen hvor vi slarvet og løste verdensproblemer over kaffekoppen. Nå har jeg nettop kommet hjem fra basketballkamp. Ulriken Eagles spilte mot 3B og slo de ned i støvlene. Utrolig artig å se basket igjen!
Ellers har jeg sett Britney Spears sin siste video Womanizer som har fått 18-års grense på Youtube fordi hun åler seg rundt på en saunabenk uten klær på. Har ikke gjort meg opp noen mening om låt og video, men hun har en utrolig kul frisyre sånn ca midt i! Ja, takk.
Håper alle andre også har hatt en fin søndag.

lørdag 11. oktober 2008

Magisk lørdag

Foto: Åsa (Helen og dj-pusen)
Nettopp kommet hjem fra jobb. Har brukt 9 timer av dagen på en fotoshoot på teateret. Blir mye venting en sånn dag. Derfor også en del blogging innimellom. Men jeg lover det er mye løping og jobbing når det er behov for min assistanse. Yay. Bildene vi tok i dag skal brukes i den neste katalogen teateret skal lage. Dere aner ikke hvor mange måter det er mulig å dandere et laken som skal ligge slapt over et møbel på altså! I dag har jeg blitt gresselig god på nettopp det. Ellers har jeg besmykket pene damer, delt ut glass med fake champis, ordnet blomster i vaser, båret på tunge møbler og stulla og stella litt. Fotografen var happy. Da er jeg happy.

Nå skal jeg dusje og så skal jeg ut og leke med Jørgen og Helen. Gleder meg!!

Trykk på bildet så får du dagens fineste låt. Jeg fant den på Cato sin blogg og ble helt forelsket. Har spilt den en haug med ganger allerede i dag. Ha en fin lørdag du også!
Kveldens tips fra fashionista-Åsa: Ikke lek med neglelakk i mørket. Det kan få katastrofale følger. Det er meningen å SE når du legger den, så vet du at du treffer lissom.

Rot med stil

Photo: Thout
Dette er det mest geniale og samtidig det fineste møbelet jeg har sett på aldri så lenge! Designet er ved det Canadiske designfirmaet Thout. Det er et byggesett og du kan kjøpe så mange fliser du vil og sette dem sammen. På bildet ser du varianten med fire fliser. Jeg savner sånn et sted i gangen som vil se fint ut selv om vi legger fra oss post, nøkler og lommerusk. Dette hadde bare vært SÅ perfekt! Hver og en har flisene en pris fra $110 til $225.
Photo: Facehunter
Bilde fra facehunteren helt etter mitt hjerte! Perfekt blanding av rått og klassisk.

Rødt!

Se så tøft. Man skal ha litt baller for å legge røde fliser på et helt baderom, men dette er altså beviset på at det kan se helt knesjt ut! Som så ofte ellers har jeg funnet bildet på bloggen Desire to Inspire som er en utrolig bra blogg, og alle med litt interesse for interiør burde besøke den jevnlig for å hente inspirasjon.

fredag 10. oktober 2008

Hjelp til selvhjelp

Hjelp, jeg trenger hjelp! Nå som jeg driver og studerer journalistikk, prøver å stappe hjernen full av kunnskap og late som jeg er smart, så er det et problem som dukker opp til stadighet. Jeg har alltid visst at jeg ikke har noen spesialkunnskaper og at jeg dessuten har total mangel på allmennkunnskaper. Tidligere har det bare vært et problem når jeg har spilt TP. Da er det et greit triks å foreslå å spille lag og henge seg på en eller annen luring. Men nå dere. Nå forventes det at jeg skal kunne grammatikken, huske forskjellen på presens og preteritum og vite hva preposisjoner er. I tillegg til å vite at det er 19 fylker i Norge og denslags! Det er jo 22 år siden jeg gikk på barneskolen, og hjernen lekker som en sil. Dette blir litt vel store forventninger å stille et lite enkelt menneske som meg. Men kanskje noen kunne tatt et lynkurs i grunnskoleutdanningen med meg? Et helgekurs hadde passet. Anyone?

For dere som ikke kjenner meg så må jeg nesten nevne at dette innlegget er veldig satt på spissen, jeg er ikke helt fullstendig blåst mellom ørene. Jeg vet ett og annet om både det ene og det andre skal du se. Men noen ganger kan man bli litt overrasket over hvor mye man har lært en gang som plutselig bare er blitt helt borte! Så litt oppfrsikning har man godt av iblant.

I bring you: More of Anniken

Jeg har skrevet om min tøffe venninne Anniken tidligere. I sommer laget hun en kinoreklame for Berghaus i Kjerag. Den kommer ikke på kino i Norge, men du kan se den her. Jeg anbefaler deg også å se the making of the video når du først er igang.
Nb, du må trykke på video-knappen nederst til venstre på siden for å komme til de to videosnuttene.

Våt dag

I dag er det regn regn regn. Grått men ikke nødvendigvis trist. Jeg har gått i mine røde gummistøvler og den gule regnfrakken og prøvd å være en fargeklatt på en grå dag. Nå er det helg og takk for det! God helg til alle blogglesere.

søndag 5. oktober 2008

I bring you: Emiliana Torrini

Min kjære søster tipset meg om denne fantastiske damen i går. Halvt italiener og halvt islending er hun. Ganske så eksotisk mix! Jeg ble umiddelbart forelsket i den nydelige stemmen hennes. I dag viser det seg at en av hennes tidligere CD'er faktisk befinner seg i CD-hyllen i stuen her hjemme. Erik har all verdens fin musikk, og er særlig fan av fin kvinnelig vokal, så jeg burde kanskje ha gjettet at damen ikke var ny for ham. Men jeg er så dårlig til å huske musikk, så selv om jeg selvsagt hadde hørt den før er dette en ny oppdagelse for meg likevel. Besøk hjemmesiden hennes, eller sjekk henne ut på My Space. Trykker du på bildet over kommer du til låten jeg falt sånn for i går: Me and Armini, fra hennes siste album.

Aller fineste Helene

Foto: Erik
I går kveld feiret vi at verdens beste Helene er blitt 30 år, og at moren Vigdis er blitt 50. 80 års lag med andre ord. Artig fest med fantastisk god mat og panoramautsikt over Bergen by. Ute herjet en vill storm. Festens røykende deltakere hadde en kamp med elementene, og det var mer enn en paraply som ble ofret til værgudene. Det beste av alt var at jeg fikk vite at Helene snart blir naboen min! Like over gaten fra meg skal hun bo.
Gratulerer med overstått bursdag og ny leilighet Helene!
Forresten så lager Helene verdens beste ostekake. Ingen over, ingen ved siden. Den er ganske enkelt best! Med passjonsfrukt i. Gjett om vi spiste hver sitt stooore stykke av den i går!

Tulletante

Foto: privat
Vel hjemme er det fremdeles god varme i stuen etter de seks vedkubbene jeg fyrte i ovnen i går. Man må jo by på varme når man får besøk av verdens nydeligste lille kar! En gutt som pleier å sovne når han treffer tante. Jeg er leezm kjedelig. I alle fall ikke like morsom som mammas pupp eller uroer som dingler over hodet hans. Bare litt gøy å tisse på. Ellers er jeg grei å ha når jeg skifter bæsjebleier som er blitt isj esj å ha på seg. Da er tante tipp-topp-tommel-opp og får et digert smil som betaling.

Snømannen Kalle








Foto: Åsa/Erik
I dag har jeg vært på Ulriken. Veien opp ble kortet ned med å lage en liten mann av snø. På toppen fikk jeg en ny venn: Karl Kristian 7 år. Han delte sjokoringer med oss og jeg fikk passet påskrevet hva min snøballkasting angår. Kaster ikke langt nok. Typisk jentekast visstnok. Hvertfall ikke like langt som han og Erik!