tirsdag 29. april 2008

Smarte Bella


Jeg fant en artikkel i Dagbladet i dag om en svensk 17 åring som tjener millioner på bloggen sin. Så nå har jeg tenkt at jeg også skal tjene meg rik på dette... Neida, men der var en del gode tips om blogging å plukke opp i artikkelen. Så den er verdt å lese av den grunn også. Ellers er artikkelen om "La Bella Loca" ganske morsom lesning.

"Svenske Isabella (17) lever i luksus etter at hun begynte å blogge" står det å lese på førstesiden av Dagbladet... men de glemmer å nevne at Bella levde i luksus også FØR hun begynte å blogge. For det er vel ikke sånn at de aller fleste svenske tenåringer går på fasjonabelt privatgymnas...? Men med begge foreldrene i juristbransjen og et etternavn som Löwengrip så kan vi jo bare gjette oss til at de har nok hatt til salt på grøten og mere til allerede før lille bella startet blogkarrieren sin.

Men den lille stakaren har mistet mange venner... det er nemlig vanskelig for folk å takle at hun får så mye oppmerksomhet sier hun. Huff.
(Jeg ble jo også litt redd for at jeg også skal oppleve å miste mange venner fordi jeg blogger...!? Men jeg får jo ikke så mye oppmerksomhet. Så det går forhåpentligvis bra. De slipper å takle at jeg blir gjenkjent på gaten og sånt. Phew!)

En smart liten politiker er hun også. Særdeles erkekonservativt udugelig langt ute på høyrefløyen. Og hun kommer med uttalelser på bloggen sin som får partivenner i Svenske Høyre til å skjemmes langt ned i støvlene står det å lese.

Det er kanskje ikke så veldig rart når jenten klarer å uttale ting som at "18-åringer som ikke hadde en bedre jobb enn ekspeditør på Ikea, burde avstå fra å få barn." Strålende uttalt!! Virkelig flott, hun har tydeligvis hatt god bruk for den fantastisk fasjonable utdanningen sin når hun er blitt så smart som dette. Nå kan jeg nok være enig med henne i det at 18 åringer som jobber i kassen på IKEA tjener for dårlig. Men det er kanskje mer rettferdig å kritisere Ivar Kamprad for å være for gniten, og heller be han betale arbeiderene sine bedre enn å oppfordre folk som jobber hos ham til å la være å få barn fordi de etter hennes oppfatning tjener for dårlig til å være i stand til å ta seg av et barn... Oj Oj Oj.
Og det er jo heller ingen forskning som tilsier at man ikke kan være et lykkelig barn uten rike foreldre...?! Det er vel helt andre ting det handler om det å være istand til å ta seg av et barn. Personlig vil jeg sette kjærlighet og vett og forstand utroooooooolig mye høyere enn penger! (Målt i vett og forstand ligger vel Bella selv ganske dårlig an?)
Bella kunne ellers hatt godt av å prøve å leve på et lite budsjett en stund og se hvor godt liv man faktisk kan ha på den måten også så lenge man er omringet av mennesker man er glad i. Men det var sant. Hun har jo mistet alle vennene sine, så hun sliter vel litt der. Har muligens feilprioritert litt på veien, og oppdaget av foreksepel vennskap faktisk ikke er å kjøpe for penger. Money isn't everything tross alt!

Eller hva med listen hun har laget med 10 punkter over ting hun skal ha gjort før hun fyller 20. Det siste punktet er helt uslåelig: Skriva en bok om hur jag lyckades bli Sveriges mäktigaste tonåring sedan Kung Karl den XII

Say no more....

For dere som vil ha mer av denne herligheten så finner du bloggen hennes her.
Eller hvis du heller vil lese motbloggen bellasuger. Ha ha.

Ellers så fikk som sagt denne artikkelen med seg en del gode tips og råd angående blogging. Og det fikk meg på sporet av denne siden her som er verdt å lese om man vil ha en aktiv blogg med mange lesere.

5 kommentarer:

Mikael sa...

Bella förjänar all den skit hon får. ledsen för att idioten lyckas sprida sitt budskap över gränsen

-_- sa...

Om du stikker deg nok frem, vil folk før eller siden bli ekle mot deg. Er du noe lite gjennomtenkt i uttalelsene som mange 17 år gamle jenter er fra tid til annen, blir det ofte en del problemer av sånt. Men selvfølgelig, all oppmerksomhet hun får gir jo bare mer treff og større inntekter på bloggen.

Anonym sa...

Det kan jo tenkes at vennene hennes har forsvunnet en etter en når de kan se hvor kjip og patetisk hun er og hva hun egentlig mener om ting, etter at hun selv har skrevet om sine innerste tanker(?) på bloggen.

Anonym sa...

Den "blonda" attityd hon visar utåt visat troligen inte hela sanningen. För att kunna tjäna de pengar hon gör måste man vara jävligt smart och veta vad man håller på med. Hon har lyckats bygga upp sitt varumärke och tjänar pengar på det, på gott och ont. Människor har lätt att klanka ner på de som är mer framgångsrika än dem själv. Det visar dock mer om dessa människor än om dem de klankar på.

Drae sa...

Det er alltid vanskelig for folk generelt å takle andres suksess, spesielt når det er snakk om millioner. Folk er skremmende sjalue.

Min blogg har bare tjent noen tusen. Det er en lang vei til en million. :b