torsdag 28. februar 2008

Change of plan... igjen.

Planer endres paa et blunk fortiden... I gaar fikk vi et anfall av narkolepsi. Eller i alle fall fikk Aasa det. Var tydeligvis sliten etter lange dager med tusenvis av tempeltrapper i solsteiken i Angkor og en utur av en busstur ned hit. Saa etter at vi hadde vaert og spist en fantastisk lunch paa "friends" saa sovnet vi, og Aasa sov fra kl 15.00 til kl 06.00....!!!
Dermed fikk vi ikke kjoept noen bussbillett for aa dra videre herfra i dag, og maatte bli en dag til.
I gaar da vi dro til Thailands ambassade viste det seg at de ikke var aapen for soeknader om visa foer i dag kl 08.30, saa da vi vaaknet i dag bestemte vi oss for aa dra dit og ordne det iom at vi ikke fikk reist videre i dag som planlagt.
Men det ble desverre bomtur for oss i dag ogsaa. Hvis vi skulle ha visum ville vi ikke faatt det tilbake foer kl tre i morgen, og da ville vi ikke kunne reist videre da heller og maatte vente NOK en dag. Saa naa har vi endret plan...
Vi er lei av aa bli lurt eller forsoekt lurt konstant her, saa vi drar videre til Vietnam i morgen. Har vaert og kjoept billett, og har sett bussene til selskapet, og de saag ok ut. Saa vi krysser fingrene for at naar vi reiser herfra i morgen kl 06.45 saa er det paa en av de bedre bussene som selskapet har...!

Vi satser naa paa enten en visa-run til Malaisia naar vi er tilbake soer i Thailand, eller evt aa klare skaffe 60 dg visum i Vietnam. Vi faar se.

"Friends" som vi var paa i gaar er en restaurant drevet av organisasjonen ChildCare som tar seg av gatebarn og familiene deres i fire av byene i Kambodia. De driver skoler hvor de yngre barna gaar, og yrkestrening for de eldre barna og foreldrene til smaabarna. Dette er for at foreldrene skal kunne tjene penger selv og sende barna paa skolen isteden for aa sende de soete smaa barna ut for aa tigge eller selge paa gatene hvor de blir utrolig saarbare for alle slags overgrep, ogsaa av den seksuelle arten.
Freinds driver ogsaa butikk som selger produkter laget av foreldrene, samt at de har tjenester som mopedreperasjoner, skredder, haarklipp, manikyr osv... Alle tjenester utfoert av foreldre av tidligere gatebar eller eldre gatebarn. Det samme gjelder i restauranten. Hver servitoer og kokk jobber under oppsyn av en laerer slik at de er i en undervisningssituasjon.
Stedet er utrolig populaert, og vi maatte staa en stund i koe.
Det var et utrolig flott sted og maten helt nydelig!

I dag har vi altsaa vaert bomtur til Thai-ambassaden, gaatt til bussstasjonen og markedet og naa er vi paa vei tilbake til hotellet. Resten av dagen blir det avslapping og massage.
Ryggen hadde ikke saerlig godt av den humpete turen hit og er blitt skikkelig vrang og holder hele tiden paa aa gaa i "vranglaas". Nakken har allerede faatt et kraftig kinks saa en god massage er absolutt paa sin plass!

Naa gleder vi oss veldig til aa komme ut til kysten i Vietnam. Har faatt en god anbefaling av Christian som var der for ikke saa lenge siden om hvor de syns det var flott, saa sol og sjoe here we come!
Men foerst altsaa nok en lang busstur og et pit-stop i Ho Chi Minh-byen.

Ingen kommentarer: