søndag 17. februar 2008

Sjoeroeveri og litt landeveisroeveri. Nesten i alle fall

Fremme i Bangkok! Phew.... Naa sitter vi her svette og skitne og venter paa at rommet vi endelig klarte aa oppdrive skal bli klart til oss. Klokken er 07.00 og vi har allerede vaert oppe og rundt omkring i en time.
Vi er litt utslitt etter lang varm busstur og en noe hasardioes start paa reisen i gaar.
Da vi ventet ppaa longtailbaat som skulle ta oss til Ao Nang, den stranden der vi skulle bli hentet for aa ta bussen fra saa kom plutselig en langhaara fyr som ikke haddde samme t-skjorte som de andre organiserte taxi-boat sjaafoerene og ville kjoere oss til stranda (vanligvis maa man vente til de syns de har mange nok passasjerer -som vanligvis er 7) derfor hadde vi sittet en stund og var glad for aa bli tatt med, men syns det var litt rart at han ikke virket som om han var en av de organiserte liksom. De har nemlig et system for hvems tur det er og saant. Men vi tenkte siden han tok penger av oss midt fremfor de andre at det var ok.... Eller det vil si, jeg tenkte det, Erik var litt skeptisk. Da vi satt klare i baaten kom plutselig fire lokale karer med langt haar, besmykket med oerten soelvsmykker med digre semi-gem stones i, og bob marley t-skjorter o.l MEd andre ord saag de kraftig ut som om de kansje kunne vaere lokale marihuana dealere, de kastet seg i baatn og det bar avgaarde. Og da vi kom dit vi trodde vi skulle kjoerte de bare rett forbi!! Og inn i en litt luguber elvemunning der det stinka dritt, paa andre siden av et nes, der ble vi dumpet.... Naa var turen over liiksom. Og mannen paa reisebyraaet vaart hadde jo sagt at vi skulle bare gaa rett av baaten og opp i gaten og finne "traffic police". Det var liksom litt pussig aa spoerre den der roever-gjengen om de kunne fortelle oss hvor politiet var, og de visste de kanskje heller ikke, for vi fikk bare beskjed om turn right og gaa to min. JADDA!!! Det var ca 20 min aa gaa tilbake dit vi skulle, og det var helt paa haaret at vi rakk det i det hele tatt. Saa svette etter aa ha loept avgaarde med baggasjen ble vi satt i en aappen buss som kjoerte vel en halvtime mot Krabi. Herfra gikk turen videre i verdens tregeste digre buss til Surathani. Denne bussen trodde vi at vi skulle kjoere rett til Bangkok, men plutselig blir vi dumpet midt i moerke natten av den bussen ogsaa, litt saann in the middle of nowhere, og fikk beskjed om "no worrie, buss come pick you up..."
TILFELDIGVIS saa var det saan at familien som bodde der vi ble dumpet hadde et lite restaurantkjoekken og de fortalte oss om igjen og om igjen at dette var siste stoppested foer bangkok. JA haha tenkte vi, men turte naa ikke annet ennn aa spise der da, saann i tilfelle.
paa veggen stod det malt "please take no picture" saa vi forstod jo at aktiviteten de bedrev var mildt sagt lyssky.
Etter en stund ble en liten gjeng 'go nite buss bangkok" plukket opp av nok en liten aapen buss som tydeligvis skulle frakte dem til neste bussen. Saa fikk vi beskjed om at buss full, no wolly, will come new buss, alive bangkok same time...
JA ja, vi faar smoere oss med taalmod da, ikke annet aa gjoere der vi satt hjemme hos mafiaen(?) og ventet paa en buss, forhaapentligvis, midt i nattemoerket....
Men plutselig stod der en diger VIP buss i oppkjoerselen og vi var berget. Resten av natten sov Aasa mens Erik proevde sove. Klokken seks rullet vi inn i BAngkok, og ble satt av midt i gaten like ved Khao San Road.
Utenfor bussen stod Turist Politiet og tok en haug med bilder av bussen og sjaafoeren og hans hjelpere, og de sa til oss at vi maatte sjekke all baggasje og at ikke noen verdisaker var borte. Look for your money sa de.
HUff, saa sa vi endelig var fremme var i tillegg alt fullt.... Er jo soendags morgen og i helgen har ting en tendens til aa fylles opp, Saa erik ble sittende paa en liten cafe med all baggasjen mens Aasa gikk fra sted til sted og tilslutt faikk et rom!! Hurra! Og det har tilogmed aircon OG ikke MINST!!! VARM DUSJ!!!!!!!! Vi gleder oss! Vi er svett og dritten, etter masse loeping med masse tung baggsje og lang natt paa svett buss, og vil ha dusj NAA!
Naa maa Aasa holde Erik litt med selskap med ventingen her, Klem til alle dere hjemme! Bilder kommer snart, naar vi har noen aa publisere. (Men ikke av det "skumle" mafiastedet ;)

Ingen kommentarer: