torsdag 27. november 2008

Jeg tar hintet

Photo: Lizzka, Flickr.com
Samfunnet legger ut en del hint om at man må gjøre seg ferdig med studietiden i en anstendig ung alder. Men skal ikke gjøre som meg, jobbe en haug med år før man setter seg på skolebenken igjen. Tide (busselskapet i Bergen og omegn) har lagt ut hintet på sine hjemmesider i form av denne setningen: Øvre aldersgrense for kjøp av studentkort er til og med den måneden en fyller 30 år. Studentkort koster 360 kroner måneden. Vanlig månedskort koster 600. På ett helt år blir det 2880 kroner spart. Vel og merke for studenter under 30 år. Jeg lurer på; det at jeg er fire år over den øvre grensen, betyr det da at jeg har ca tre tusen kroner mer i studielån per år? Nei. Tjener jeg bedre enn de andre studentene? Nei. Det må rett og slett være penger til øl. Sponset av Tide. Til de under tredve. For oss over den magiske grensen er det på tide å slutte med sånt uansett. 

2 kommentarer:

Mariann S sa...

Det der er ganske urettferdig. Er man student, så er man student. Alder skal jo ikke ha noe å si.... Håper studiene går strålende selvom du må betale full pris på bussen :-)

Åsa sa...

Ja, det var litt overraskende. Tenk på voksne studenter med opptil flere barn... Det finnes jo en del av dem. Syns det er litt urettferdig at man ikke skal få samme pris på bussen. Som du sier; er man student så er man student. Men men, jeg dauer ikke av den grunn. Skal nok klare meg fint selv om jeg må ut med full pris :)