lørdag 4. april 2009

warchild

Snart påskeferie. Den norske mann i hus og hytte skal meske seg med mengder av god mat, appelsiner og påskegodter. Flere-tusen-kroners-plankene som ikke har vært i bruk siden påsken i fjor skal luftes i ren norsk natur. 
Høytider som dette kan også være en god tid til å minne seg selv på hvor ubeskrivelig heldige de aller fleste av oss nordmenn er. Hvor utrolige lite vi har å klage over. Vi lever et beskyttet liv i den rike delen av verden. FN-observatøren vi besøkte i går fortalte sterke historier fra Sudan, et land som er herjet av krig og barbariske hendelser. Det fikk meg til å tenke på denne mannen:


Som åtteåring bar Emmanuel Jal rundt på en Ak-47. Han var barnesoldat i Sudan. Nå er han musiker, internasjonal ambasadør for barn i krig, har gitt ut bok og dokumantarfilmen om ham har vunnet priser på filmfestivaler over hele verden. Inkludert Bergen internasjonale filmfestival.

Neste gang du får lyst til å klage over noe ved livet ditt, kan du heller prøve å tenke på hvor priviligert og heldig du tross alt er!

Ingen kommentarer: