fredag 4. juli 2008

Med machete i mobiljungelen

Illustrational photo borrowed from elbalsero.net

Juhuuu. Endelig har jeg også klart å finne veien i jungelen av mobil-abonnementer og fått fingen ut og skiftet! 
Det ser ut til at det kan være ca 3000,- kroner i året å spare for meg... Da kan jeg jo kanskje ta meg råd til en ny mobiltelefon etterhvert!? 
Har ikke kjøpt ny siden sommeren 2005 da jeg mistet den jeg hadde ut av lommen da jeg hoppet fallskjerm. Jeg ble litt nervøs for om den kunne ha truffet noen i hodet, men hørte aldri noen hstorier om at noen i nærheten av flyplassen hadde blitt drept momentant av en mobil som kom flygende fra himmelen...! Phew!!
Jeg mistet den omtrent i det øyeblikket jeg hoppet ut av flyet i 15.000 fots høyde. Det vil si ca 5000 meter eller 5 km oppe i luften. Jeg prøvde å ringe til den for å se om jeg tilfeldigvis kunne klare å finne den igjen. Den ringte! Helt utrolig at den hadde overlevd fallet! (De få telefonene jeg har kjøpt har skullet tåle litt røff behandling, siden jeg ikke alltid er like snill med dem, men dette var over all forventning..!) Men jeg fant den desverre aldri igjen. Med gresshoppelyd som ringetone så var det et ganske håpløst prosjekt å løpe rundt i skogen og markene på Voss og lete. Dermed ble jeg tvungen å skaffe ny. Jeg syns det er en typisk veldig irriterende ting å bruke penger på. Ny mobltelefon altså. Er så mye annet jeg heller vil prioritere når jeg har penger å sløse bort!
Men tilbake til dette med abonnementene. Jeg kom til slutt frem til at One Call Aktiv sannsynligvis blir det beste valget for meg. Men for deg som bruker telefonen lite er det to abonnementer som utmerer seg som utrooooolig billige!! (Jeg må virkelig skjerpe meg og få ned forbruket og skifte til et av disse.)
Nemlig MTU fri med 142 gratis ringeminutter og 100 gratis sms i måneden. (Og de er på Telenord sitt nett de stedene i landet hvor de ikke har eget utbyget nett. Stoooor fordel med Telenor i forhold til Netcom syns jeg.) Eller One Call Faktura med 120 gratis ringeminutter og 90 gratis sms per mnd. (Men de bruker da Netcom de stedene de ikke har eget utbygget nett...)
Hvis du vil finne ut hva som er det beste abonnementet for deg er det to gode sider tilgjengelig:

2 kommentarer:

Frøken Aadalen sa...

oi, dette var veldig nyttig for meg! Min telefon holder på å dö..og jeg er så forvirra om hva jeg skal gjöre..er veldig lite fornöyd med onecall siden de har latt meg väre uten norsk tlf i sverige veldig lenge, eller i alle fall en veldig ustabil telefon..og dessuten har utrolig treg kundeservice..og gav meg lusne 100kr i erstatning for at jeg var uten tlf i 4 mnd..men jeg skal inn å sjekke på de linkene! :) Takk:D

Kitschpink sa...

Huff, det var ikke sååå bra å høre om onecall. Jeg har også hørt om sms-er som forsvinner i det store intet og dårlig dekning. Får krysse fingrene og håpe det fungerer bra for meg siden det er dette jeg har bestilt nå. Hvis ikke så får jeg jo bare bestille nytt abonnement hos noen andre... ;)