mandag 3. mars 2008

Costa del Sol a la Vietnam uten sol uten folk uten noe fint aa se...

Vi har havnet paa Costa Del Vietnam og her er absolutt lavsesong, nesten ikke folk, ganske steinete og gjoermete og ikke saerlig hverkan sjarmerende eller fint. Vi bor paa et slitent gammelt hotell for natten, og det er heller ikke noe saerlig fint. HA ha, "lurt" nok en gang!

Vi drog nemilg paa denne turen da til Halong Bay, som var veldig fint... Hadde en -i foelge guiden vaar- romantisk kveld (med de tolv andre som var paa samme tur som oss), paa en flott baat, fin cabin, nydelig utsikt, fantastisk stjerneklart, og veldig fancy og god mat.
Rundt oss var en landsby av alle de tusen andre baatene som var ute med turister i noeyaktig samme aerend.
Kajakkturen ved solnedgang var kanskje dagens hoeydepunkt, i tillegg til Karaoken(?) som folk i Asia er helt ville etter (paa bussturer og baaturer saa viser de her KARAOKE isteden for an film for aa forklare noeyaktig hvor stort det er her...)
Dermed har de paa baaten gaatt til innkjoep av et gigantisk Karaoke annlegg som de intenst proevde aa tvinge oss til aa bruke. Kelneren vaar sang en tre-fire Vietnamesiske laater med stor patos og enorm innlevelse og faktisk en veldig pen stemme. Den gutten hadde sunget karaoke fra han var foedt, det var tydelig. (Foedes nok med en karaokemaskin i haanden her ja.)
Noen av gutta paa turen reddet turistenes aere ved aa vaere toeffe nok til aa dumme seg ut litt med aa synge noen laater.
Til slutt lot de oss vaere "i fred" med sinnsykt hoey musikk durende paa annlegget, fremdeles type nittitalls dance og aattitallets glemte gamle boyband helter blir som nye her. (Michael Learns to Rock er store i Kambodia og Vietnam, de skulle ha konsert i Siem Riep saag vi da vi var der.)

Vi kunne velge to dagers tur ellet tre dagers tur, og vi skulle holdt oss til to dagers. He he, men saant kan man jo ikke alltid vite.
For dag nr to gaar nemlig til Cat Ba Island, som er diger og full av Jurasic Park natur, og gjoerme, og stein og stygg bebyggelse a la det absolutt kjipeste paa Costa del Sol. Slitent. Her er i tillegg lavsesong og nesten ikke folk, saa her virker helt forlatt og spoekelsesaktig...!
Vi proever aa gjoere det beste ut av det.

Og i morgen drar vi tilbake til Hanoi, som virker som er koselig by. Vi fikk ikke sett saa mye da vi var der, ankom sent paa kvelden, og drog tidlig neste morgen, men ser ut som et sted vi kan ha en fin dag eller to.
Men naa har vi veldig lyst paa litt sol og varme og strand snart. Det er bare det at det ligger fremdeles noe daarlig vaer og lurer utenfor kysten her. Vi driver og ombestemmer oss hele tiden i forhold til hvor vi skal dra etter dette og om det blir direkte tilbake til Thailand, eller evt litt mer Vietnam. Vi lar vaeret bestemme litt for oss. Regn kan vi ha nok av hjemme i Bergen, det var sol og varme vi kom hit for ;)

Ingen kommentarer: