mandag 31. mars 2008

Visa-run og fashionpolitiet (oss)

I går var vi en kjapp svipptur til Kambodsja for å få stemplet passet vår ut og inn igjen av landet sånn at vi har gyldig visum til vi reiser herfra. 
Vi hadde kjøpt billet til Visa-run tur med minibuss. Men denne gangen var vi litt heldig. For minibussen var fullbooket (what else is new....) så det kom en taxi og hentet oss isteden. Og det var bare oss og en tysker i bilen. Så isteden for å sitte i en stappfull minibuss og humpe avgårde så hadde vi en ganske behagelig tur i personbil. Med en sjåfør som kjørte ganske greit (etter forholdene). Vi var fremme på grensen i  løpet av 3,5 timer og der var alt temmelig kjapt levert. Så var det å returnere, og vi var hjemme igjen 15.05 :) Veldig fornøyde med det!

Det er rart å komme til grensen til Kambodia. Man kan bokstavlig talt SE grensen. På Thailand sin side er veien fin og flott, og alt ser egentlig ganske rent og ordentlig og ryddig ut. Midt på broen over elven som er grensen er det en linje, for der går veien over til å bli en utrolig dårlig vedlikeholdt liten bit med sement, og fortsetter som støvete grusveg, og bak grensebommen er et kaos av tiggende unger nesten uten klær på, rot og søppel og støvete små butikker med helt andre varer enn de på Thailand siden. Trist at forskjellen skal være så stor. Bare adskilt med en bom, men så mye fattigere! Det gjør alltid intrykk å komme til Kambodsja, selv om man bare er der en halvtime...

Her vi er nå, Pattaya, må være verdens navle for dårlig smak!! Vi har vel aldri sett så mange mennesker med såååå dårlig smak i klesveien. (Kommer tilbake til dette.)
Her er stappfullt av Russere. Vi har hørt stedet bli kalt "Pattayagrad" and we can see why! De er overalt. 

Og  det som også er overalt som vi syns er ganske så trist og smakløst er uendelige mengder av menn, enten alene eller i grupper med andre menn, sammen med flotte thailandske damer som er altfor unge for de, og altfor flotte for de rødmussa, tjukke og smakløse (gjelder sikkert minimum 95 %) mannfolkene. 
Det er serdeles lite stilfult, og jeg har aldri sett så mye av det noen andre steder i Thailand.

Og så var det disse folkene uten stil. Vi såg foreksempel en fyr her en dag, litt stor og tjukk (som vanlig) iført sportshorts, pensko i skinn, og kun HELSETRØYE oventil! Hellooo....
Eller hva med hun vi såg på shoppingsenteret i en skikkelig 80-talls badedrakt, med den høyeste skjæringen over hoften ever to have been seen. Og utenpå badedrakten hadde hun et miniskjørt som hang så lavt på hoften som mulig er på en så syyyyyyltynn dame, og dermed var det noe sånt som 20 cm fra skjørtet og opp til hofteskjæringen på badedrakten, og til dette lekre antrekket hadde hun stilettoes i gull og med "diamanter" på. Og en glitrende selskapsveske. Oh so lovely.
Russerene går bare rundt i trusen eller badiken hele tiden. Men helst trusen. Det er de veldig glad i. De gjorde det på Thai Sky Festival også, så det er tydeligvis en russisk greie. Men her går de jo rundt i butikker og kjøpesentre i undertøyet som om det var normalen liksom. Og så klager folk (inkludert meg selv) på ungdommen hjemme som viser litt boksershorts ovenfor bukseliningen og rumpesprekk.... They ain't seen nothing yet. Bare vent til russer-moten slår an hjemme og folk begynner å gå rundt i BARE trusen! ;)

Nå prøver jeg (Åsa) å komme til hektene etter en omgang sterke Thailandske antibiotika piller. De får meg omtrent til å sovne midt i en setning, og jeg har sovet og sovet og sovet de siste dagene. Men så snart jeg er bra så drar vi sørover igjen (har bestemt meg for at det er i morgen, så vi pakker i dag.) Nå er planen mer klatring, dykking, snorkling og standliv. Må nyte de siste ukene med sommer før vi kommer hjem til overgangen fra vinter til vår.

For 25. April er vi hjemme igjen. Brrrr....

1 kommentar:

Anniken Binz sa...

he he, skulle gjerne sett noen bilder av disse russer folkene:-)