tirsdag 18. mars 2008

Prachuet Khiri Khan

Oh yes. Vi er her i byen med dette fantastiske navnet! Eller aa kalle det en by eller vel en overdrivelse... I guideboken staar den beskrevet som "a sleepy fishingvillage" og det er virkelig det det er.
Noen hus, et hotell. noen butikker, en togstasjon og bensinstasjon, en strandpromenade og hundrevis av fiskebaate ute i bukten.
Langs strandpromenaden toerker de makrell hele dagen og paa kvelden ligger fiskebaatene ute i horisonten som lysende groenne perler paa en snor. De bruker lys for aa tiltrekek seg fisken, og her nede er tydeligvis groenne lys veldig in.
I en den av bukten paa hver side et et lite fjell. Paa det ene er det et tempel, og hvis vi toer og forsere alle apene som venter paa aa stjele solbrillenme dine paa veg opp, saa kanskje vi klatrer alle trappene opp dit foer vi drar.
Paa det andre fjellet er det ogsaa en bitte liten pagoda (den ser i alle fall liten ut fra Gjestehuset vaart. Men for aa komme dit opp maa man foerst klatre en hel mengde trapper for deretter aa kravle seg oppover ved hjelp av noen tau som henger ned langs fjellsiden. Det ser ut som en lang tur, men sikket veldig verdt utsikten og her skal visstnok Apene vaere av det snille og hyggelige slaget. Saa vi faar se, kanskje blir det en tur opp dit foer vi drar.
Ved foten av dette fjellet ligger en millitaerbase med en flystripe. Og dette er grunnen til at vi har reist hit. For der arrangeres i oeyeblikket ThaiSky and seafood (!) Festival.
Vi er litt usikre paa hva som er den direkte linken mellom fallsjkermhopping og sjoemat. Vi er fallskjermhoppere OG sjoemat elskere, MEN vi hadde liksom aldri helt tenkt paa aa forene de to til en og samme festival. Men godt mulig det viser seg aa vaere en helt enestaaende kombinasjon!??

Vi bor paa et veldig koselig lite gjestehus rett ved millitaerbasen. (Hotellet der de andre bor er fullt.)
Rett utenfor balkongen paa det superdeilige store lyse rommet vaart, i en serdeles smakloes romers stil og dekorert med et digert bilde av et tysk slott(!) paa veggen, saa ligger et deilig turkist bassen, og rett utenfor der er strandpromenaden og alle fiskebaatene og massevis av fiskere som vader rundt i bukten og fisker til fots (? gaar jeg utfra hvertfall).

Inne paa det millitaere omraadet er en laaang flott strand der saa godt som bare thaier drar. (Ganske logisk egentlig iom at her nesten ikke er vestlige turister her.)
Vi dro dit i gaar. Vi har leid oss en motorsykkel. Det ble vi helt noedt til her, ellers ville ikke vi komme oss rundt i det hele tatt.
For aa komme inn paa omraadet og til stranden maatte vi bare signere i en bok paa millitaerkontoret og saa var alt ok og vi kunne kjoere videre innover og krysse flystripen med motorsykkelen.
(Der finnes ogsaa en golfbane og campingplass og digert "food area" som skiltet forteller der inne. Ganske saert. Midt i millitaert omraade. Maa ogsaa nevne at maten der var pinlig billig. Vi hadde hver vaar lunchrett, tre pepsi og en flaske vann og hele herligheten kom paa 90 Bath!! 100 Bath er ca 16 kroner...Vi var nesten flau da vi betalte. )

I gaar kveld gikk vi til en av de lokale restaurentene langs strandpromenaden her. Der satt vi og spiste deilig middagsmat mens solen gikk ned og det langsom ble moerkt rundt oss. Ute paa sjoen gikk fiskebaatene fra aa vaere fargerike baater spredt utover bukten til aa bli denne groenne lysende perleraden jeg snakket om.
Og vi kom etterhvert i snakk med mannen ved sidebordet vaart. Han viste seg aa vaere arkitekten Thomas fra North Carolina. En mann som er den lykkelige eier av tre fly... Et han bruker til aerobatics, ett antikt fly og en 206 som han foreksempel bruker naar han flyr de 5 minuttene hjemmefra og til nermeste dropzone for aa hoppe fallskjerm.
Mannen begynte aa hoppe i 1981 den gang fallskjermhoppere VIRKELIG var toeffere enn toget! Saa tok desverre jobben, livet som lykkelig gift med tre smaa barn og ikke MINST den nye store lidenskapen JAKT overhaand. Thomas har nemlig reist jorden rundt og jaktet paa omtrent alt som finnes av dyr. (Hver sin hobby.) Han ha i huset sitt foreksempel et elefanthode, overkroppen til en giraff(!), loever, leoparder, og you name it... Over 50 dyr hadde han paa kontoret sitt paastod han. Og i tillegg ca 150 andre som han ikke hadde giddet aa hente hos toll and customs....
Aasa var temmelig skeptisk til denne aktiviteten og spurte gjentatte ganger om ikke det var saann at en del av disse dyrene faktisk er utrydningstruet og beskyttet, men han paastod altsaa at alle var felt paa helt lovlig vis. Ja ja. Vi faar haape det. For mannen var tjukk i fantastiske historier fra opplevelser rundt omkring i verden, og vi lot oss underholde en lang og trivelig kveld, gjennom en god del oel (til vi hadde drukket saa mange at det ble vanskelig aa holde balansen paa squat-down toalettet).
Da stengte restauranten og det var time for bed. Etter saa mange gode bedtimestories og nok god drykk til saa var det ikke vanskelig aa faa seg en god natts soevn i Prachuet Khiri Khan.

I dag har fallskjermhopperne kommet tilbake fra helgetur til Hua Hin og vi dro tilbake for aa sjekke om vi faar hoppet fallskjerm.
Der traff vi Cameron og Karina. (Cameron er tandempilot, og han som har hoppet baade med Pappa og Erik sin soester Camilla paa Voss.)
Veldig hyggelig aa treffe de!
Vi fikk snakket med organiser Bobbie Worth.Og vi har faatt registreringspapirer og skal komme tilbake i morgen tidlig og krysse fingrene vaare for at alt gaar bra.
Da vi kjoerte fra hoppfeltet og tilbake til gjestehuset maatte vi staa og vente litt med motorsykkelen ved siden av stripen (som ender helt nede paa stranden) mens det mektige Hercules flyet tok av og brekket nesen av til venstre rett fremfor oss. Ganske kul opplevelse for to fallskjermnerder ;)

Senere da vi satt paa balkongen hang en diger gruppe hoppere i luften over sjoen rett utenfor oss og like etter kom Herc'en i en lowpass (flyet flyr veldig lavt forbi for dere som ikke er inne i termene) rett uti bukten.
Ganske saa majestetisk utsikt syns vi! (OK, nok en gang, jeg inroemmer at vi er fullstendig nerdete.)

Her kommer noen linker til noen bilder fra steet her (ikke vaare bilder, vi har ikke saa mange foreloepig, saa mer bilder kommer senere som vanlig):
"byen"
"enden av stranden vi bor ved"

Ingen kommentarer: