fredag 19. juni 2009

harajuku-fenomenet
Foto: Privat 

Da har jeg endelig kommet så langt at jeg har fått postet de bildene som kanskje er de morsomste fra hele Japan-turen vår. (Du kan se store versjoner av bildene ved å klikke på dem.) Disse bildene trenger nok litt forklaring for de fleste av dere:  

Harajuku-stilen er en helt spesiell mote skapt av unge japanere. Navnet kommer fra området rundt Harajuku (原宿) jernbanestasjon i Tokyo. Den ligger like ved byens store shopping og designer gate, Omotesando, som er Tokyos svar på Champs Elysées. Inn fra den store hovedgaten ligger mange koselige små sidegater med butikker som selger alt fra det siste innen trend til brukte klær og billig krimskrams. Noen butikker selger komplette kostymer i alle tenkelige Harajuku-style varianter, men mange av ungdommene kreerer kostymene sine selv. Like ved stasjonen ligger Yoyogi-parken, og i helgene samles  mengder av tenåringer som kler seg Harajuku-style, ved inngangen til parken. De holder seg i grupper, og er kledd i mange forskjellige stiler som: Gotisk lolita, Visual Kei, Ganguro, Gyaru, Kogal, øversøt Kawaii-stil, Anime eller Manga - såkalt cosplay. Mange av dem reiser inn til byen fra suburbia, og har med seg "kostymet" i en trillekoffert. 

Etterhvert er fenomenet blitt en turistattraksjon, og rundt tenåringene svermer minst like mange turister og fotografer som der er Harajuku-kidz.

Her er noen linker for deg som vil vite mer Harajuku-style: 
Fashion guide for Harajuku-jenter, Om Harajuku, Harajukustyle, Wikipedia om Harajuku

5 kommentarer:

design-shimmer sa...

kult åsa, har lest en del om dette fenomenet, tenk om vi hadde hatt noe sånt i Bergen

Åsa sa...

Ja, tenk om... Det nærmeste vi kommer er vel Emoer og Gothere. :) Savner alt det fargesprakende og glade!

Mona Grønningen sa...

Åh så fantastisk. Så masse kunnskap du har Åsa! Eg e imponert :)

Åsa sa...

He, he, takk for komplimentet Mona Skjønningen ;)

Anonym sa...

..................NICE…. ^_^v.................