tirsdag 16. september 2008

Those were the days my friend....

Når vi først er i mimrehjørnet så kjører vi på med litt mer 80-tall:
Seilersko. Haugevis med brevvenner, jo flere jo bedre. Man brukte ikke lue. Pusur skoledagbok. Poco Loco. We are the World og Live Aid, man skulle redde verden ved å syne til den. Bankbok. 

Mobiltelefonen var på størrelse med en symaskin og hadde bærerem. Bare veldig viktige eller rike mennesker eide en. Kinamat var det mest eksotiske vi kunne tenke oss. I tillegg til Pizza. BALL genser. Hvite gummistøvler med nedbrett, gjerne skriblet på med blå kulepenn. De kuleste hadde Bobbysocks-solbrillene. Med "persienneglass". Bugg.

Halv Sju var det kuleste programmet som fantes og Kroppen med Trond Viggo var det mest vågale man hadde sett på tv. Ti i skuddet ble spilt inn på kassett og var stort sett den eneste musikken vi hadde.

Selvlysende binders var heite. Walkman. Turkis eller rosa skailommebok med 300 passbilder i. Tynt lærbelte i livet og nedrulla sokker. Steinvaska bukser, helst Levis 501, med påsydde lapper, en stripe sydd inn i siden og (selvlysende) binders i bretten....

Glenn Medeiros, Nik Kershaw, Duran Duran, Jason Donovan, Limahl, Europe, Bon Jovi, The Monroes, Jahn Teigen og Anita Skorgan, Creation og Aha....

Mohairgensere strikket sammen i en miks av alle pastellfarger. Turkise trekanter av plast i ørene. Bennetton. Starlet og Romantikk, Topp, Det Nye, Hjerterevyen og Sølvpilen. Pønkere var helt supercrazy! Folk som hadde vært så langt avgårde som til London hadde kanskje tilogmed sett noen ekte pønkere! Wow!

Forelska i lærer’n. Wake me up before you go go. Busnell. Svart skinnbukse og indianerstøveletter med frynser. Dynastiet. Neverending Story, Gosthbusters, Tilbake til fremtiden, Karatie Kid. Vi var helt flekkete i ansiktet av kastanjevann og stinket "Date". Smalt skinnslips. Vi måtte vente til klokken 17.00 for å ringe venner. ”Kontakt telefonen". Stratos og Hobby som kostet 1 krone..

Fame, Flashdans, dansefilmer. Filmreplikkene: "Jeg fikser det ikke Pelle" og "Nobody puts Baby in a corner.

Ladyfix hårskum. Folk gikk på aerobic med stringtruse utenpå gymdrakten og syntes det var helt naturlig. "Jeg skriver ut en sjekk" var en helt vanlig replikk. Storskjorte. Packman og Donkey Kong. Morten Harket-skinnreimer rundt håndleddet. Movieboks! Vi gikk på breakdancekurs og drev med moonwalk. Maskinskriving i valgfag var it. Ørevarmere. Sakkosekk og ikke minst vannseng. Verdens mest behagelige seng! (Hvor ble den av?)

Krølltang. Flaggermusgensere. Slowdans til Lady in Red (Chris De Burgh), Heaven (Bryan Adams) og Power of Love (Jennifer Rush), ooohhh, det fikk oss til å sveve på en rosa sky leeenge... For en tid!! Og stakkars de som aldri fikk oppleve det!!!

Ingen kommentarer: