mandag 19. mai 2008

Gå på utstilling!!


Jeg er så heldig at jeg har veldig mange flinke søskenbarn som jeg skryter av innimellom. Denne gangen er den nok ei av kusinene mine som må nevnes. På førstkommende fredag åpner nemlig Ingrid Nord ny utstilling i Galleri S12. Ingrid stiller ut glassobjekter sammen med Magnus Bjerk som viser fotografier.

Glassobjekt av Ingrid Nord.

(Dette er ikke et av arbeidene til utstillingen som åpner 23. Mai.)

Ingrid er utdannet glassblåser på Edinburgh College of arts. Da hun var nyutdannet i 2005 ble Ingrid invitert til å delta på utstillingen "New Designers" i London. Og allerede som kunststudent i Skottland fikk hun stor oppmerksomhet for glassobjektene sine. Det er ikke alle forunt å bli tildelt flere priser i studietiden.

I 2005 uttalte journalist Janice Blackburn i Financial Times dette om Ingrid: "Edinburgh has a fine glass making tradition and this year they have a real star in Ingrid Nord, a Norwegian who specialises in black and white graal glass depicting cityscapes, which is outstanding."

Hun har også gjort seg bemerket her hjemme. Og vi som bor i Bergen er så heldige at hun har atelier og verksted i kunstnerkollektivet S12 i skostredet. Dermed blir det altså utstilling med helt nye glassobjekter fra Ingrid som åpner på Fredag.

Glassobjekt av Ingrid Nord.
(Dette er ikke et av arbeidene til utstillingen som åpner 23. Mai.)


Jeg kan fortelle at vi var så heldige å få bli med på verkstedet på 17. Mai da hun skulle ta noen av objektene hun har jobbet med til den nye utstillingen ut av avspenningesovnen. Og de var vellykket! Så dette blir spennende! Do not miss it! Desverre får jeg ikke gått på åpningen selv på fredag da jeg kommer til å ligge strak ut hjemme i sofaen den dagen full av smertestillende etter en liten minioperasjon samme dag. Men så snart jeg er på bena igjen skal jeg ned og sjekke den ut, for jeg lover: Dette blir skikkelig bra home party!
Her kan du lese mer om Ingrid.


Gå ikke glipp av utstillingen som åpner i Galleri S12 Fredag 23. Mai kl 19.00
Utstillingen står 23. Mai - 13. Juli

Ingen kommentarer: