torsdag 26. juni 2008

Et lite hjertesukk

Jeg er så lei at jeg kan spy av sånne folk som kommer og skal kjøpe noe som skal være hur bra som helst, det skal tåle alt -uansett behandling, det skal aldri bli ødelagt og helst ikke koste mer enn 200,- kroner!! (La dem brenne i helvete alle sammen!)
Man må gjerne handle billig, det gjør jeg selv også med stor glede, men slutt å forvente at ting som er billig skal vare, og ha god kvalitet. Bare slutt med det! Plis! Verden henger ikke sammen på den måten!!
Kvalitet. Koster. Penger. Punktum.
Og mens jeg først er inne på tema: Tøyvesker er ikke vanntette heller, halloooo, selvsagt er de ikke det! Det er jo ikke klærene dine heller det hvis ikke de er laget av plast.... SÅ SLUTT Å SPØRRE de som jobber i butikkene sånne idiotiske spørsmål som om det plutselig skulle skje et magisk under og verden plutselig omgjør alt av tekstil til å bli vanntett.... "Er den vannett da?" "Ja, halloo, det er en tekstil-veske, du kan selvsagt dykke med den, vanntett ned til 20 meter....! Hva tror du da?"
Helt til sist må jeg også nevne at det er faktisk ikke er slik at du som kunde altid har rett. Veldig mange kunder har ikke peiling på hvordan kjøpsloven egentlig lyder. Det er foreksempel stor forskjell på dine rettigheter som kunde hvis du handler på nett i forhold til hvis du handler i butikk. Visste du foreksepel at du ikke kan kreve å få byttet en vare du ikke liker mot en helt annen vare? Eller at det på ingen måte er din rett som kunde å kunne gå inn i en butikk og levere varen tilbake og få pengene igjen? Sånn er det nemlig. De butikkene som lar deg bytte eller få pengene tilbake gjør deg en EKSTRA tjeneste. De tilbyr deg et BEDRE TILBUD enn de er lovpålagt. Så du kan ikke kreve av en annen butikk at de skal gjøre det samme.
Du kan finne mer informasjon hos Forbrukerrådet sin forbrukerportalen.no.
Ok, det var det hjertesukket og dagens opplæring i det å være en god kunde.

Ingen kommentarer: