mandag 9. juni 2008

Nam nam! Dagens enkle og billige gourmetmiddagstips...


Kalkunbiff i en fei a la Åsa's kokkehode.
Sett ovnen på 200 grader.
Skyll kjøttet i rennende vann og tørk det godt med kjøkkenpapir. Hakk hvitløk. Bland med en dash olje, salt, pepper, urtekrydder (jeg brukte herbs de provence, estragon og basilikum). Evt annet krydder du har for hånden som du liker. (Feks sitonpepper, peppermix eller annet snadder.) Smør blandingen godt utover kjøttet.
Sett på en panne med poteter og gulrot. Når potetene koker steker du overflaten på kalkunen raskt litt på passelig høy varme (sånn at den ikke svir vil jeg tro).
Når det er 10-12 min igjen av potetkoketiden setter du en form med kalkunbiffen i ovnen.
Brokkolien går i potetpannen siste 5 minuttene.
Jeg bruker en egen panne til asparges, men du kan sikkert slenge de oppi sammen med potetene for enkelhetsskyld også. Aspargesen skal bare koke 3 minutter. (Man bruker selvsagt de grønsakene man liker best eller har for hånden...)
Ferdigblandet Tzatziki fra Tine meierier som "saus" and voilà!! A lovely dinner på en vanlig mandag. Tar max 30 minutter og involverer minimalt med kutting og hakking og typ "1000 ting du må gjøre på en gang-operasjoner".
330 gram kalkunbiff kostet 35 kroner på Rema 1000. I tillegg kjøpte vi asparges. Resten hadde vi fra før, og var sånt vi gjerne ville få brukt opp. Så det ble slett ingen dyr affere heller.
Jeg er ingen mesterkokk, men veldig glad i god mat som er rask og enkel!
Har kjøpt en diger pakke fersk spinat til i morgen. Gleder meg til å lage "noe med spinat". Gode forslag anyone?

3 kommentarer:

pollka sa...

sånn går det når man ikke sjekker telefonen.. min middag i dag, så langt, en hel pose sjokolade-cornpops . det ser kjempegodt ut!!
stor klemm:)

Frøken Aadalen sa...

Oi, dette så godt ut! Det skal jeg jammen lage! Alltid bra med middagstips! Det er kalkunfilet liksom?

Kitschpink sa...

Den het "kalkunbiff -naturell" og kom fra produsenten Solvinge. Det er sikkert omtrent det samme som kalkunfilet. De hadde også ferdigmarinert, men det var myyyye dyrere. Og marinaden tar bare 3 minutter, så da går man jo helt klart for billigst og best ;)