torsdag 19. juni 2008

Tomtegubber


Sett fra toppen av Bogafjellet. Tomten i den røde ringen...

utsikten fra "stuen" og "kjøkkenet" mot Bjørnefjorden (navnet kommer ikke av at det svømmer mye Bjørn rundt uti der hvis noen lurte på det)

mer utsikt

tomten går fra veien opp mot/ved siden av Kristian sitt hus

intens kartlesing


masse fine svaberg som vi vil beholde så mye av som mulig


målebånd i skogen og litt mørk skog, utsikt og himmel

målebånd i blåbærlyngen

Erik og målebånd på grensen mot Kristian

Bare to hus er bygget så langt. Kristian nærmeste nabo. Han var også Erik sin nærmeste nabo i oppveksten.

Tomtegubbene måler, sjekker kart og avtaler meter for meter. Utsikt mot Bogafjellet i bakgrunnen.

I går var vi og målte opp de ekstra kvadratmeterene vi ønsker å få kjøpe for å få perfekt beliggenhet for huset. Dette er en prosess som tar litt tid da det må godkjennes først på kommunalt hold, og siden i fylket. Så er det tilfeldigvis sånn at det er sommerferie som tar til straks, så vi må være litt tolmodige før vi får et siste endelig ja til om vi får den tomten vi ønsker oss eller ei.

Vi krysser fingrene og håper at de som sitter i de byggtekniske rådene har en fin ferie og kommer tilbake og er brune, blide og fornøyde og har lyst å sette seg rett ned og godkjenne en masse saker isteden for at de har blitt skilt fra konen midt i ferien, eller hadde innbrudd på hytten eller dro til Hellas i tre uker, men fikk bare regn eller eller eller, alle andre ting som muligens kan gjøre en byggteknisk person sur og sliten. Nei vi vil ha en fin fin sommer for alle og sender ekstra masse god karma til alle som kan komme til å ha med godkjenningen av tomten vår å gjøre!

I mellomtiden kan vi drømme og diskutere og planlegge. Her kommer noen bilder tatt i regnværet i går så du også kan få et bitte lite intrykk av stedet. Fint sant? Men enda finere i virkeligheten selvsagt. Beklager den noe dårlige bildekvaliteten. Det var overskyet og vått og jeg hadde ville hosteanfall, så det var så som så med iver hos den utnevnte fotografen...

2 kommentarer:

Frøken Aadalen sa...

For en fantastisk beliggenhet dere får!!

Kitschpink sa...

absolutt!